ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Ριζοσπαστική Γιατί μόνο με μια αυξημένη τάση για ριζικές αλλαγές στο κοινωνικό και πολιτικό σύστημα μπορούμε να πιστεύουμε σε κάτι καλύτερο. Μόνο έτσι θα αποτελέσουμε μοχλό αντίστασης στις λογικές των κομματικών γραφείων (ΔΑΠ,ΠΑΣΠ,ΠΚΣ). Ενάντια σε λογικές εκπροσώπησης ζητάμε τη συμμετοχή όλων χαράζοντας πολιτική αποδέσμευση τόσο από τα επίσημα κόμματα και την κυρίαρχη ιδεολογία όσο και από το καθηγητικό κατεστημένο.

Αριστερή Γιατί απέναντι στον ατομισμό και τον καριερισμό προτάσσουμε τη δύναμη του συλλογικού αγώνα, γιατί πιστεύουμε ότι η πολιτική δεν είναι προνόμιο των λίγων, αλλά ένα κεκτημένο των πολλών γιατί η αντίληψη που έχουμε για το πανεπιστήμιο και την κοινωνία ορίζεται στη βάση των συμφερόντων της πλειοψηφίας, γιατί δε δεχόμαστε  ότι οι καθηγητές  και το Υπουργείο  νοιάζονται για το καλό μας και επιμένουμε να αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι για όσα μας αφορούν.

Συσπείρωση ζωντανή, ανεξάρτητη, ανοιχτή συλλογικότητα και όχι παράταξη γιατί στην μονοχρωμία  της επίσημης κομματικής νεολαίας αντιπαραθέτουμε την πολυχρωμία, την πολυτονικότητα, γιατί μόνο έτσι μπορεί να διακρίνει κανείς τις ιδιαιτερότητες ενός χώρου και να οξύνει τις αντιφάσεις του μακριά από την ενιαία αντιμετώπιση μιας παράταξης.

Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση είναι τα ανεξάρτητα αριστερά σχήματα που δρουν στο χώρο του πανεπιστημίου από το 1991 με σκοπό να εκφράσουν τα συμφέροντα των φοιτητών και μελλοντικών εργαζομένων. Δεν είναι κάτι στατικό αλλά ζωντανό. Οι διαδικασίες της, επιτρέποντας την άμεση εμπλοκή του κόσμου της στη διαμόρφωση του σχεδιασμού και  της πολιτικής ανάλυσης της την καθιστούν ένα ζωντανό χώρο αντιπαράθεσης.  Απώτερος στόχος των διαδικασιών αυτών είναι η πολιτική ενοποίηση και ο συντονισμός της δράσης των σχημάτων. Είναι δύναμη κινηματική καθώς έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στο ξέσπασμα,στην πολιτική εμβάθυνση και στην οργάνωση των εξάρσεων του φοιτητικού κινήματος.

Διεκδικούμε να αποτελέσουμε μοχλό αντίστασης ενάντια στα μέτρα πειθάρχησις και ανταγωνισμού, παλεύουμε για ένα πανεπιστήμιο δημόσιο και δωρεάν για όλους, για δουλειά με δικαιώματα-ζωή με αξιοπρέπεια. Επιχειρούμε τη σύνδεση των εκπαιδευτικών ζητημάτων με κεντρικές πολιτικές επιλογές, τις ίδιες πολιτικές που γεννούν την ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια αναζητώντας παράλληλα μια άλλη αριστερά. Και μέσα από τα σχήματα με ζωντανές, ανοιχτές και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες εκφράζουμε τους προβληματισμούς μας, συνθέτουμε τις πολύμορφες απόψεις και μετουσιώνουμε την αγωνία μας σε αγώνα.

Γιατί στο τέλος της ημέρας,
είμαστε αυτό που κάνουμε για να αλλάξουμε αυτό που είμαστε.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s