ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά τα νέα μέτρα που προσέθεσε στα όσα οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις είχαν πάρει για τη συρρίκνωση των λαϊκών εισοδημάτων για να πληρωθούν οι δανειστές, τα νέα μέτρα που πήρε για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τον περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων προς όφελος των εργοδοτών  έρχεται τώρα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να συμβάλλει στην πιο βίαιη αναδιανομή πλούτου σε βάρος του λαού και υπέρ των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Η  επιλογή  αυτή  της  κυβέρνησης  αποτελεί  ταυτόχρονα  μια  προσπάθεια  βελτίωσης της οικονομικής εικόνας των τραπεζών, αλλά κυρίως ένα ακόμα βήμα προς την  απαξίωση  του  κτιριακού  και  χωρικού  αποθέματος  της  χώρας.  Με  τον  τρόπο  αυτό ανοίγει ο δρόμος στο ξεπούλημα του ιδιωτικού και δημόσιου δομημένου και αδόμητου χώρου, αλλά και η δυνατότητα για χρηματιστηριακά παιχνίδια με βάση την τιτλοποίηση της γης και της ακίνητης περιουσίας.Οπως ρητά δηλώνεται από επίσημους οικονομικούς κύκλους «στόχος της τρόικα είναι  να  μειωθεί  δραστικά  το  ποσοστό  ιδιοκατοίκησης,  το  οποίο  στην  Ελλάδα  υπερβαίνει  το  80%  και  είναι  απαγορευτικό  για  την  είσοδο  ξένων  παιχτών  στην  αγορά  του  real  estate  και  για  την  αναδόμηση  των  πόλεων».

Έτσι τους τελευταίους μήνες  βλέπουμε να εντείνεται το θέμα των πλειστηριασμών και να γίνονται όλο και πιο πολλοί οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, καταστημάτων,  συμπολιτών  μας που δεν μπορoύν να ανταπεξέρθουν στην πληρωμή των δόσεων, αφού με την οικονομική κρίση έχασαν την δουλειά τους, η μέρος αυτής, και τώρα έχουν οδηγηθεί στην καταστροφή. Δεν υπάρχει καμία εξαίρεση για τους φτωχούς και τα περί προστασίας πρώτης κατοικίας ήταν προεκλογικά τεχνάσματα, μιας και τώρα όλα βγαίνουν στο σφυρί. . Με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ  πλεον έχουμε και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που η παρέμβαση αποτροπής τους  θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής περιουσίας με τη δυναμική του παρουσία έχει αποτρέψει την αρπαγή εκατοντάδων πρώτων κατοικιών από τους τραπεζίτες και τα funds . Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Το κίνημα αυτό μαζικοποιείται και δυναμώνει καθημερινά και θα αποτρέψει και την ηλεκτρονική διαδικασία αρπαγής της λαϊκής περιουσίας.

Για άλλη μια φορά, την προηγούμενη Τετάρτη, τοπικές πρωτοβουλίες, πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς και συλλογικότητες είχαν δυναμική παρουσία στο ειρηνοδικείο ενόψει της εκκίνησης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Σ’ αυτόν τον αγώνα πρέπει να παίξουμε πιο ενεργό ρόλο ολοι μας  και να συμπαραταχθούμε με τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους σε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους που κινδυνεύει η περιουσία τους από εκπλειστηριασμό.

Αυτή την Τετάρτη αλλά και κάθε Τετάρτη στις 15.30 κινητοποιούμαστε στο ειρηνοδικείο!

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s