Αλληλεγγύη και συνεχής αγώνας! Από την απεργία των γυναικών στις 8 Μάρτη μέχρι την Πρωτομαγιά!

Η πρωτομαγιά του 2017 θα είναι μια ημέρα μάχης ενάντια στη διακυβέρνηση του Trump. Μια μέρα κατά την οποία οι εργαζόμενοι, που διαμαρτύρονται, θα χτυπήσουν, θα πολεμήσουν, θα μποϊκοτάρουν και θα κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν κατά του σεξισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της ομοφοβίας αυτής της κυβέρνησης. 

O Trump έχει ξεκινήσει ανοιχτό πόλεμο στους μετανάστες, με την κατασκευή ενός τείχους μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού για την απαγόρευση των μουσουλμάνων. Αντιμετωπίζουμε τη διάλυση όλων των συνόρων και όλων των τειχών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Επιτροπή για τη Διεθνή Απεργία των Γυναικών θα απεργήσει μαζί με όσους απεργούν την 1η Μάη.

66a17a89c60c435fd45d3c45bca3df06Ως αντιρατσίστριες – φεμινίστριες του 99%, πολλές από τις οποίες είμαστε και οι ίδιες μετανάστες, θα σταθούμε ενάντια στις επιδρομές του ICE ( τμήμα της αμερικανικής αστυνομίας υπεύθυνο για την μετανάστευση) που έχει προσπαθήσει πρόσφατα να τρομοκρατήσεις τις κοινότητες μας και να χωρίσει οικογένειες. Ως γυναίκες, ανεξαρτήτως των σεξουαλικών μας προτιμήσεων, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή κατά των επιδρομών αυτών, υπερασπιζόμαστε τις οικογένειές μας. Απειλούμαστε με την απώλεια των παιδιών μας, όχι μόνο από τον ICE αλλά από τους βάρβαρους νέους νόμους που προτείνουν να πάρουν τα παιδιά μας από εμάς και να χωρίσουν τις οικογένειες μας στα σύνορα. Αντιμετωπίζουμε επίσης το σεξιστικό και ρατσιστικό σύστημα πρόνοιας που προασπίζεται το να κλέβει τα παιδιά μας και να τα φροντίζουν ή να τα υιοθετούν πλούσιοι ξένοι ενώ συχνά βιώνουν την κακοποίηση.

Η βία του ICE ενάντια στους μετανάστες αποτελεί μέρος της συστημικής βίας της αστυνομίας κατά των μαύρων και της μαζικής φυλάκισης των χρωμάτων. Αυτή η βία, ο συστημικός σεξισμός και ο ρατσισμός καταπιέζουν και ταπεινώνουν τις γυναίκες με χρώμα, συμπεριλαμβανομένων των ιθαγενών γυναικών και των μεταναστριών, κάθε μέρα της ζωής μας. Για όσους θέλουν να περιορίσουν τον φεμινισμό, λέμε ότι ο φεμινισμός δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στις απαιτήσεις σχετικά με τα αναπαραγωγικά δικαιώματα και την επίσημη ισότητα των φύλων. Ο φεμινισμός είναι ένας αγώνας κατά της φτώχειας, του ρατσισμού και των επιδρομών μετανάστευσης. Οι γυναίκες που ανήκουν ή φιλοδοξούν να είναι το 1%, βασίζονται σε εμάς, ειδικά στις γυναίκες μετανάστριες, για να φροντίσουν και να εργαστούν για χαμηλό μισθό ή χωρίς αμοιβή. Αυτός είναι ο λόγος που θα αγωνιστούμε για την Πρωτομαγιά και τα επίδικα της.

Σε όσους υποβαθμίζουν το έργο που κάνουν οι γυναίκες και οι άνθρωποι που ανήκουν στην GQ κοινότητα (που δεν προσδιορίζουν τους εαυτούς τους με το χαρακτηρισμό άνδρας-γυναίκα)  στην οικονομία, ξεκινώντας από τις μητέρες, λέμε ότι η σίτιση, η ένδυση, η στέγαση και η εκπαίδευση ολόκληρων κοινοτήτων αλλά και το να προσφέρεις «υγειονομική περίθαλψη», περισσότερο από το σύνολο των κρατικών οργανισμών περίθαλψης είναι πραγματική δουλειά και θεμελιώδης για τη διατήρηση της κοινωνίας παρά το ότι δεν είναι αναγνωρισμένο και αόρατο. Επίσης, κρυφό και παραμελημένο είναι το έργο των μεταναστών, ιδιαίτερα των γυναικών. Αυτός είναι ο λόγος που θα αγωνιστούμε για την Πρωτομαγιά.

7287c7f87f96895897a2e87fc1e92b39Σε εκείνους που λένε ότι οι μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα να είναι εδώ, λέμε ότι έχουμε φύγει από τις χώρες μας  που βομβαρδίστηκαν  και εξαθλιώθηκαν από το αμερικανικό στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα και τις βάναυσες κυβερνήσεις που επέβαλαν ή υποστήριζαν. Οι πόλεμοι που εξαπολύει η Αμερική αποσκοπούν στην επέκταση της γης της, της σφαίρας επιρροής της αλλά και των κρατικών της πόρων, εκμεταλλεύοντας, βιάζοντας, φυλακίζοντας και βασανίζοντας  ανθρώπους – από το Αφγανιστάν και το Ιράκ μέχρι την Αίγυπτο και τη Συρία, από την Παλαιστίνη και το Νότιο Σουδάν μέχρι την Αϊτή και την Ονδούρα. Την Πρωτομαγιά αγωνιζόμαστε για να ανακτήσουμε το πλούτο που εμείς οι ίδιοι ως μετανάστες βοηθήσαμε να παραχθεί και να εδραιώσουμε το δικαίωμά μας να είμαστε εδώ.

Η 8η Μαρτίου μας δίδαξε τη δύναμη της ενιαίας δράσης. Πήγαμε, αγωνιστήκαμε για να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους στην εργασία, μπουκοτάραμε. Θα κάνουμε το ίδιο και την 1η Μάη. Αυτό θα το κάνουμε γιατί το πλήγμα του ενός είναι πλήγμα για όλους μας. Αυτό θα το πράξουμε γιατί, όπως στις 8 Μαρτίου και ούτω καθεξής, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

*Κείμενο της Εθνικής Επιτροπής της Διεθνούς Απεργίας των Γυναικών

Εμπνευσμένοι από τον αγώνα όλων των γυναικών, των εργατών, των μεταναστών και όλων των εργαζομένων, συμμετέχουμε στην πορεία και την απεργία της Πρωτομαγιάς.

 

Όλοι/ες στο δρόμο!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s