Φοιτητικά δάνεια και ιδιωτικά πανεπιστήμια προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

5E38BC357CCFB5CA9BD9AAA8089EF493[1]

Θα αποπληρώνονται όταν οι φοιτητές βρίσκουν εργασία

Αρκετές αναφορές σε θέματα της εκπαίδευσης είχε η ομιλία του πρωθυπουργό κ. Σαμαρά κατά την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Σχεδίου για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην προώθηση των φοιτητικών δανείων που θα δίνονται όταν ο φοιτητές θα περνά τα μαθήματά του ενώ θα αποπληρώνονται όταν βρίσκει δουλειά.

Τα φοιτητικά δάνεια θα δώσουν ανάσα στον οικογενειακό προϋπολογισμό και θα αποτελέσουν, κατά τον κ. Σαμαρά, και ένα κίνητρο για να τελειώσουν οι φοιτητές μια ώρα αρχύτερα.

Επίσης ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θέλει μια Ελλάδα που δεν θα είναι η μόνη χώρα που θα απαγορεύει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι έχει να παλέψει με όλους αυτούς που «κακοποιούσαν καθηγητές και φοιτητές. Όποιος δεν συμφωνούσε με τους ακραίους και δεν ήταν καν ως είδηση πουθενά αυτό, ήταν μια συνήθεια, ένα δεδομένο γεγονός. Τώρα όλα αυτά τα καθαρίζουμε»

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «θέλει μιαν Ελλάδα συνώνυμη με την Παιδεία. Όπου Δημόσια Παιδεία θα σημαίνει ευκαιρίες για αριστεία ακόμα και στο πιο φτωχό παιδί που έρχεται από την επαρχία! Όχι κλειστά σχολεία, όχι κλειστά πανεπιστήμια, που κάποιοι το έχουν ως ιδεολογία. Μια Παιδεία που θα δίνει την ευκαιρία σε όλους να πάνε πολλά βήματα πιο μπροστά, και στους άξιους να διακριθούν και να διαπρέψουν στον τόπο τους. Όχι να φεύγουν έξω και να τους χάνουμε».

Σχολιάστε