‘ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ’: Η βιτρίνα της σωματεμπορίας

Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τις περισσότερες επιχειρήσεις της χώρας οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι με μια αλυσίδα φούρνων (Χωριάτικο, Αττικοί φούρνοι) ανοίγουν το ένα κατάστημα μετά το άλλο επενδύοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τα συγκεκριμένα καταστήματα όμως λειτουργούν ως βιτρίνα για ξέπλυμα χρήματος από την εξαναγκαστική πορνεία γυναικών και τα στριπτιζάδικα. Οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι έχουνε συλληφθεί και διαφύγει δύο φορές στο παρελθόν με την κατηγορία ότι διευθύνουν κύκλωμα πορνείας, εμπορίας γυναικών και trafficking που ελέγχει ένα μεγάλο ποσοστό των εκδιδόμενων γυναικών στην Ελλάδα. Από τον έλεγχο που έγινε βρέθηκε ότι πρόκειται για ένα οργανωμένο κύκλωμα που εμπλέκονται offshore εταιρίες το οποίο συνεργάζεται με μαφιόζικα κυκλώματα της Ρωσίας.Ο Άγγελος Γιαννακόπουλος έχει ένα βρώμικο ιστορικό που μεταξύ των άλλων ήταν καταζητούμενος από την Interpol ως εγκέφαλος του μεγαλύτερου ροζ κυκλώματος της χώρας.

Μπλεγμένος σε αυτό το κύκλωμα βρέθηκε και ένας απόστρατος αστυνομικός (είχε υποταχθεί λόγω κατάχρησης 70 εκατομμυρίων δραχμών από το ταμείο του Τμήματος Αλλοδαπών). Ο συγκεκριμένος είχε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση εξασφαλίζοντας χαρτιά μέσω των επαφών του για τις εκδιδόμενες γυναίκες. Τώρα είναι υπεύθυνος προσωπικού στους φούρνους “Το Χωριάτικο”.

Τασσόμαστε ενάντια:

  • Στην εκπόρνευση γυναικών και τα οργανωμένα μαφιόζικα κυκλώματα που στήνονται γύρω από αυτό.
  • Σε λογικές και πράξεις που αναπαράγουν τον σεξισμό και την πατριαρχεία, υποβαθμίζοντας το γυναικείο φύλο κατατάσσοντας το ως απλά μέσω ικανοποίησης και ευχαρίστησης.
  • Στην αστυνομία που κάνει τα στραβά μάτια στους νταβατζήδες ενώ παράλληλα συλλαμβάνει και φυλακίζει αγωνιστές/αγωνίστριες.

Όλα τα παραπάνω δεν θα γινόντουσαν αν οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι δεν είχαν αγαστή συνεργασία με τον μεγαλύτερο νταβατζή αυτού του τόπου, την Ελληνική Αστυνομία, και αν δεν έβρισκαν πρόσφορο έδαφος από την κοινωνία. Δείχνουμε έμπρακτα την στήριξη μας και την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες αυτές, οι οποίες ζουν μια φρίκη καθημερινά. Μποϊκοτάρουμε μαζικά την συγκεκριμένη αλυσίδα (ένα κατάστημα “Χωριάτικο” βρίσκεται πλησίον της σχολής μας επί της οδού Πατησίων).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s