22 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό!

Πριν και μετά τον Παύλο Φύσσα…

Έχουν περάσει πάνω από πέντε μήνες από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Πριν και μετά από τη δολοφονία έχουμε δει το ναζιστικό χώρο της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιεί σεξιστικές επιθέσεις, επιθέσεις κατά αριστερών καθώς και δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών. Οι μεγάλοι αντιφασιστικοί αγώνες έδειξαν ότι η νεολαία και οι εργαζόμενοι δεν συγχωρούν το φασισμό .Πέντε μήνες μετά και οι αποκαλύψεις στα ΜΜΕ γίνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς και οι κάθε λογής Πρετεντέρηδες δηλώνουν έκπληκτοι από «την ένοπλη Χρυσή Αυγή», «τη συμμορία δολοφόνων». Ενώ μια εβδομάδα πριν τη δολοφονία, ο αναλυτής Μπάμπης Παπαδημητρίου μας εξηγούσε από τη συχνότητα του Σκάι ότι πρέπει να εξεταστεί μια κυβέρνηση με ΝΔ-Χρυσή Αυγή. Υπουργοί, βουλευτές, παράγοντες της αστικής ζωής, δικαστές μας το παίζουν αντιφασίστες… Ποιοι; Αυτοί που επιβάλλανε το πλαίσιο αστυνομοκρατίας στην Ελλάδα που τελικά ενίσχυσε την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Αυτοί που οργανώνουν ξεδιάντροπες επιθέσεις στους μετανάστες μικροπωλητές (όπως και έξω από την σχολή μας) θέλοντας να αποπροσανατολίσουν και να αποσπάσουν την προσοχή από την εξαθλίωση που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική τους, σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και της νεολαίας.

«Η σκύλα που γέννησε τον φασισμό, βρίσκεται πάλι σε οργασμό»

Μπ. Μπρεχτ.

Η κυβέρνηση και τα ευρωπαϊκά αστικά επιτελεία θέλουν να σπείρουν τον εμφύλιο ανάμεσα στους έλληνες και ξένους εργαζόμενους για να μπορούν απτόητοι να συνεχίσουν την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων και να ολοκληρώσουν το έργο της μαζικής φτώχειας και ανεργίας. Ήταν το επίσημο κράτος Ιταλίας και Ελλάδας που έπνιξαν 270 και 10 μετανάστες στη Λαμπεντούζα και στο Φαρμακονήσι αντίστοιχα και ήταν οι βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων που υπερασπίστηκαν τη δράση του λιμενικού. Για όσους δεν πνίγονται από το λιμενικό ή δεν πυροβολούνται διασχίζοντας τα σύνορα, η λύση βρίσκεται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τα οποία επιδοτούνται από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια των Συνθηκών του Σένγκεν! Είναι αυτές οι συνθήκες που έκαναν την Ελλάδα χωματερή των κολασμένων όλης της γης, στερώντας τα δικαιώματα σε δεκάδες χιλιάδες μετανάστες. Περιορίζουν έτσι τη δυνατότητα τους να εκδώσουν διαβατήριο και να φτάσουν στον προορισμό τους ενώ εγκλωβίζονται στην Ελλάδα, όπου ζουν μεταξύ της αστυνομικής καταδίωξης και της μαύρης εργασίας. Τις συνθήκες αυτές υπέγραψαν περισσότερο από πρόθυμα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που σήμερα καταπολεμούν την άνοδο του φασισμού. Μάλλον η δική τους εκλογική πτώση είναι αυτή που τους καίει…

Οι ευθύνες βέβαια κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνε πολύ βαθύτερα. Όπως είδαμε τις τελευταίες μέρες, ενώ καταδίκασε το κόμμα της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα δε δίστασε να χρησιμοποιήσει τους φασίστες και το ακροδεξιό-ναζιστικό κόμμα της Ουκρανίας για να οδηγήσει στο πραξικόπημα και να αποκτήσει και εκεί πιο ενεργό ρόλο. Επιπλέον, μόνο τα τελευταία δύο χρόνια η Ε.Ε. έχει στηρίξει στρατιωτικές επεμβάσεις στη Λιβύη, το Μάλι και τη Σομαλία ενώ τώρα ετοιμάζεται και για την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Σε αυτή την πολιτική οφείλονται τα κύματα μεταναστών, εκτός και αν μας φαίνεται λογικό χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους στη Μεσόγειο και να καταλήξουν σε χώρες με ανεργία που ξεπερνά το 20% . Ακόμα και έτσι το ρατσιστικό παραλήρημα του φασισμού και της ακροδεξιάς δεν θα έπιανε αν οι οικονομικές πολιτικές των μνημονίων δεν είχαν βυθίσει εκατομμύρια στην απόγνωση. Χρειάζεται η βαθιά απελπισία , ο φόβος της απόλυτης εξαθλίωσης να επικρατήσει ,ο σκοταδισμός και ο αποβλακωτικός τρόπος σκέψης των ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν κάθε είδους κοινωνικό ρατσισμό αυτά τα χρόνια για να οδηγήσουν τους λαούς σε εμφύλιο μεταξύ τους.

Αυτή τη δουλειά ήρθε να ολοκληρώσει ο κρατικός αυταρχισμός. Οι κυβερνήσεις καταλαβαίνουν ότι αν δεν μπορούν να πείσουν για τις πολιτικές τους, πρέπει να εξασφαλίσουν την αποδοχή τους από το λαό με άλλους τρόπους όπως : η ακατάσχετη χρήση χημικών και αστυνομικής βίας , οι προληπτικές συλλήψεις σε φοιτητές τις μέρες των πορειών, η απαγόρευση πορειών, βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ .Τα παραδείγματα του τελευταίου διαστήματος είναι αρκετά. Οι στρατιές του Δενδιά που στη Χαλκιδική μπούκαραν μες το βράδυ σε σπίτια αγωνιστών, η κυβέρνηση που έβαλε χειροπέδες στις πόρτες της κατειλημμένης ΕΡΤ , οι Χρυσαυγίτες που είχαν πρόγραμμα «στόχων» ενάντια σε γραφεία σωματείων στο κέντρο της Αθήνας.

Τσακίζουμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά…

Μερικούς μήνες πριν τις εκλογές και μετά τη γενικευμένη κατακραυγή απέναντι στο φασισμό, η κυβέρνηση υποδύεται τον εγγυητή πάταξης του φασισμού. Οι φασίστες δεν θα τσακιστούν μόνο με βάση το νομικό οπλοστάσιο της αστικής δημοκρατίας που τους έθρεψε. Άλλωστε τα τάγματα εφόδου εξακολουθούν να δρουν (επίθεση στο στέκι Ρεσάλτο) παρά τη φυλάκιση των στελεχών της Χρυσής Αυγής. Αυτό μπορούν να το λύσουν μια και καλή μόνο οι αντιφασίστες και το λαϊκό κίνημα, ενισχύοντας τα μέτωπα που έχουν δημιουργηθεί σε πολλές γειτονιές και δημιουργώντας νέα παντού. Το μήνυμα που πρέπει να περάσει παντού είναι πως τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου και η κρατική καταστολή πρέπει να συντριβούν.

Αξίζει λοιπόν να καταλάβουμε πως οι συλλήψεις των διαφόρων στελεχών της Χ.Α. γίνανε ακριβώς κάτω από την πίεση των μαζικών αντιφασιστικών κινητοποιήσεων σε όλη την χώρα και αφού το λαϊκό μήνυμα ήταν ξεκάθαρο, «Τέρμα πια η ανοχή», αναγκάζοντας την κυβέρνηση να αλλάξει κατεύθυνση κάτω από το βάρος του κόστους ανοχής και προώθησης φασιστικών πολιτικών θέσεων και να ξεκινήσει μια δήθεν επίθεση στην Χ.Α. αλλά αντιδραστικοποιώντας παράλληλα ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ακριβώς για αυτό, ο αντιφασιστικός αγώνας πρέπει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των ταξικών και λαϊκών αγώνων. Η πλειοψηφία του λαού αισθάνεται οργή και αηδία για αυτά τα ανθρωποειδή που νοσταλγούν τη πιο βάρβαρη περίοδο του 20ού αιώνα. Η οργή και η αηδία, όμως, πρέπει να γίνουν υλική δύναμη που θα καθαρίσει τις γειτονιές και τις σχολές από τη ναζιστική βρώμα.

Απέναντι στο φασισμό στέκονται μόνο όσοι έχουν συμφέρον από την εξαφάνιση του. Κάθε άνθρωπος που δεν έχει συμφέρον από την υπάρχουσα κατάσταση, που δεν ευημερεί από την εξαθλίωση του άλλου, έχει συμφέρον απέναντι στο φασισμό.

Το δίλημμα μπροστά μας είναι εμφανές : ή θα αφήσουμε κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση να διακηρύττουν την «πάταξη» της Χρυσής Αυγής, την ώρα που την ενισχύουν με κάθε τρόπο ή θα προχωρήσουμε στο δρόμο του Σεπτέμβρη και αυτή τη φορά θα πάμε μέχρι τέλος. Για να τσακίσουμε τους φασίστες και τον κρατικό θωρακισμό! Για να μην ζήσουμε σα δούλοι που θα σφάζονται μεταξύ τους, ανίκανοι να καταλάβουν τι τους συμβαίνει!

Για όλα αυτά στις 22 Μάρτη βγαίνουμε στους δρόμους ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό αλλά και ενάντια στο ίδιο το σύστημα και τις πολιτικές που τον γεννούν!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ‘40 ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ !

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s