Λίγα λόγια για το χθές και το σήμερα…

Η επανάσταση δε σημαίνει χείμαρρους αίματος, την κατάληψη των Χειμερινών Ανακτόρων κοκ. Η επανάσταση σημαίνει τον ριζικό μετασχηματισμό των θεσμών της κοινωνίας. Με αυτή την έννοια, φυσικά είμαι επαναστάτης
Κορνήλιος Καστοριάδης

 

Αυτό που θα έπρεπε όλοι να καταδικάσουμε δεν είναι η τυφλή βία, αλλά η βίαιη τυφλότητα.
Arkan

 

Η πρόοδος, είναι αδύνατη χωρίς την αλλαγή, και αυτοί που δεν αλλάζουν το μυαλό τους, δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα
George Bernard Shaw

 

Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο ενός αχρείου.
Samuel Johnson

 

Όπου και αν πηγαίνουν τα πλήθη, τρέξε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Κάνουν πάντα λάθος
Charles Bukowski

 

Οι πολιτικοί και τα κόμματα θα κάνουν ό,τι μπορούν για να εξασφαλίσουν την ύπαρξή τους. Ωστόσο, με τον καιρό όλο και περισσότεροι πολίτες θα καταλάβουνε πως η αλλαγή που όλοι προσμένουμε δεν θα έρθει από αυτά.
Arkan

 

Όσο θα μεγαλώνει το κενό μεταξύ της γνώσης και της κατανόησης, τόσο θα μεγαλώνει και η απόσταση της κοινής γνώμης από την κοινή λογική.”
Arkan

 

Ολοκληρωτισμός δεν είναι µόνο ο τρομοκρατικός πολιτικός ομοιομορφισμός, αλλά και ο µη τρομοκρατικός οικονομικό-τεχνικός ομοιομορφισμός που λειτουργεί µε τη χειραγώγηση των αναγκών στο όνομα ενός γενικού ψευτοσυμφέροντος. Κάτω από τέτοιες συνθήκες, αποτελεσματική αντίσταση στο σύστημα δε μπορεί να γίνει. Ο ολοκληρωτισμός δεν είναι µόνο µια ορισμένη μορφή κυβέρνησης ή κόμματος, είναι ακόμα κι ένα ειδικό σύστημα παραγωγής και διανομής που εναρμονίζεται απόλυτα µε τα «πολλά» κόμματα και τις εφημερίδες, µε την «διάκριση των εξουσιών» κτλ.
Herbert Marcuse

 

Το πρόβλημα με τις διακρίσεις (φυλετική, κοινωνική, σεξιστική, ηλικιακή κ.ο.κ.) είναι πως δε χρειάζεται να έχεις κάνει κάτι!
Arkan

 

«‘Όταν η διοίκησις βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονα του, το να κάμει τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, ν’ αρπάξει τα άρματα και να τιμωρήσει τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν απ’ όλα τα δίκαια του και το πλέον απαραίτητον απ’ όλα τα χρέη του.”
Ρήγας Φεραίος

 

“Ε κακομοίρη άνθρωπε, μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα, κι εσύ να βουλιάζεις στην κοπριά, στην τεμπελιά και στην απιστία! Θεό έχεις μέσα σου, Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις – το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις, μα είναι πολύ αργά. Ας ανασκουμπωθούμε εμείς που το ξέρουμε, ας σύρουμε, μπορεί να μας ακούσουν!
Νίκος Καζαντζάκης

 

“Ζήσαμε πάντοτε αλλού και μόνο όταν κάποιος μας αγαπήσει, ερχόμαστε για λίγο κι όταν δεν πεθαίνει ο ένας για τον άλλον είμαστε κιόλας νεκροί.”
Τάσος Λειβαδίτης

Από babushka

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s