Με τα ΜΑΤ θα λειτουργήσουν (και) τα πανεπιστήμια

Στην αστυνομία αναθέτει από εδώ και πέρα τη λειτουργία των πανεπιστημίων ο υπουργός Παιδείας τραβώντας στα άκρα το σχοινί της σύγκρουσης.

Στην αστυνομία αναθέτει από εδώ και πέρα τη λειτουργία των πανεπιστημίων ο υπουργός Παιδείας τραβώντας στα άκρα το σχοινί της σύγκρουσης. Όπως δήλωσε ο Κ. Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξή του στον Real FM, όποιος παρεμποδίζει την πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας θα συλλαμβάνεται. Και μόνο το γεγονός ότι οι δηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται τη στιγμή που κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, καταδεικνύει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει… την επαφή με τη δημοκρατία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, «αν παρεμποδιστεί η είσοδος (καθηγητών και φοιτητών) από τον οποιονδήποτε, θα αναλάβει η αστυνομία». Όταν μάλιστα του ζητήθηκε να διευκρινίσει αν θα υπάρξουν συλλήψεις σε μία τέτοια περίπτωση, ο Κ. Αρβανιτόπουλος απάντησε: «Βεβαίως». Να σημειωθεί ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να είναι και φοιτητής, όχι μόνο απεργός. Η ρομφαία του δόγματος «νόμος και τάξη» δεν στρέφεται μόνο κατά των εργαζομένων που απεργούν, αλλά και κατά των φοιτητών που με αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις. Αυτή τη στιγμή, όλες οι σχολές του Πολυτεχνείου τελούν υπό κατάληψη μέχρι την Τρίτη, οπότε θα γίνουν νέες Γενικές Συνελεύσεις. (Τη Δευτέρα το Πολυτεχνείο θα είναι κλειστό, καθώς είναι η επομένη του εορτασμού). Δευτέρα και Τρίτη θα πραγματοποιηθούν και οι Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων στο ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ, ώστε να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία του αγώνα τους, που αυτή την εβδομάδα κλείνει 10 εβδομάδες απεργίας.
Η επέμβαση της αστυνομίας νομιμοποιείται από τον νόμο Διαμαντοπούλου – Αρβανιτόπουλου που καταργεί το άσυλο και φέρνει την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια ακόμα και μετά από μια απλή καταγγελία. «Αυτή τη στιγμή, βάσει του νόμου, αν συμβαίνουν παραβατικές πράξεις, δεν μπορεί να συμβεί τίποτε άλλο από αυτό που συμβαίνει σε όλη την επικράτεια, δηλαδή τήρηση του νόμου» δήλωσε ο Κ. Αρβανιτόπουλος, χαρακτηρίζοντας τόσο την απεργία όσο και τις καταλήψεις παραβατική πράξη. Ποιος θα καταγγείλει την παραβατική πράξη; Το έργο αυτό αναλαμβάνει η ΔΑΠ, η οποία με ανακοίνωσή της από την προηγούμενη Τετάρτη έχει δηλώσει ότι θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της, ώστε να ανοίξουν τα πανεπιστήμια.
Η ενεργοποίηση της αστυνομίας και της ΔΑΠ απομακρύνει το ενδεχόμενο επιστράτευσης, στην οποία προσανατολιζόταν η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες. Ο Κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι «ο νόμος μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, χωρίς να χρειάζεται καμία επιστράτευση» και κατέληξε λέγοντας: «Εφόσον και οι καθηγητές και οι φοιτητές εξέφρασαν τη βούληση να ανοίξουν τα πανεπιστήμια τη Δευτέρα και την Τρίτη, από εκεί και πέρα δεν θα μπορεί να παρεμποδιστεί η ακαδημαϊκή λειτουργία των πανεπιστημίων».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s